
Mijo
Nagyon népszerű Afrikában és Ázsiában, a köles egyre inkább használatos a természetes táplálkozásban tápláló tulajdonságai miatt. A köles tulajdonságai közé tartozik a magas energia-, vitamin- és ásványianyag-tartalom. Emellett alacsony a zsírtartalma és a nátriumtartalma, valamint gluténmentes, ezért ideális lisztérzékeny személyek számára.
Nagyon népszerű Afrikában és Ázsiában, a köles egyre inkább használatos a természetes táplálkozásban tápláló tulajdonságai miatt. A köles tulajdonságai közé tartozik a magas energia-, vitamin- és ásványianyag-tartalom. Emellett alacsony a zsírtartalma és a nátriumtartalma, valamint gluténmentes, ezért ideális lisztérzékeny személyek számára.
Szűrés szempont szerint
Rendezés szempontja
Nagyon népszerű Afrikában és Ázsiában, a köles egyre inkább használatos a természetes táplálkozásban tápláló tulajdonságai miatt. A köles tulajdonságai közé tartozik a magas energia-, vitamin- és ásványianyag-tartalom. Emellett alacsony a zsírtartalma és a nátriumtartalma, valamint gluténmentes, ezért ideális lisztérzékeny személyek számára.
A Naturitas weboldalon megtalálhatod az összes olyan kölesfajtát, amire szükséged van finom, egészséges vagy vegán receptek elkészítéséhez: egész köles, hántolt köles, puffasztott köles, kölespehely...
A köles tulajdonságai
A köles egy Ázsiában és Afrikában nagyon népszerű gabonaféle, amely energiatartalmáról és magas B-vitamin tartalmáról ismert, ami erősíti az immunrendszert és a bőr egészségét. Több ásványi anyagot is tartalmaz, főként vasat és magnéziumot. Emellett a köles egyik tulajdonsága, hogy nem tartalmaz glutént, ezért alkalmas cöliákiás emberek számára.
Jellemzői és emészthetősége miatt ajánlott termék minden természetes táplálkozásra törekvő személynek. Emellett a köles fogyasztása különösen ajánlott fáradtság és fizikai gyengeség esetén, terhesség vagy szoptatás alatt, illetve stresszes helyzetekben. A sportolók számára készült köles is nagyon ajánlott magas energiatartalma miatt, valamint a fogyókúrás köles alacsony zsírtartalma és magas rosttartalma miatt.
Hogyan főzzük a kölest
Mivel magról van szó, a köles elkészítése hasonló folyamatot igényel, mint a rizs. A köles főzése során fél órán át kell főzni, ügyelve arra, hogy ne főzzük túl, hogy ne legyen szétfőtt vagy összetapadt. Ezután csak le kell szűrni, és készen áll arra, hogy bármilyen köleses recepthez hozzáadjuk. Sokféle ételben használhatjuk, salátáktól és pirított ételektől kezdve vegán húsgolyókon és hamburgereken át krémekig vagy akár levesekig.
Spokojení zákazníci
136 627 értékelés alapján
Ha nem látod, ellenőrizd a spam mappát, előfordulhat, hogy oda került.