
Fűszerek
A fűszerek növényi eredetű fűszerezők, amelyeket hagyományosan az élelmiszerek tartósítására használtak. Különböző típusú fűszerek léteznek, amelyeket különböző aromás növények leveleiből, magvaiból vagy kérgéből nyernek ki, érdekes egészségügyi tulajdonságokkal, amelyek különleges ízt adnak receptjeidnek. Ismerd meg őket!
A fűszerek növényi eredetű fűszerezők, amelyeket hagyományosan az élelmiszerek tartósítására használtak. Különböző típusú fűszerek léteznek, amelyeket különböző aromás növények leveleiből, magvaiból vagy kérgéből nyernek ki, érdekes egészségügyi tulajdonságokkal, amelyek különleges ízt adnak receptjeidnek. Ismerd meg őket!
Szűrés szempont szerint
Rendezés szempontja
- Hamarosan készletenGiardino Botanico dei Berici
Bio curry por (fűszerkeverék)
30 G1 746,29 Ft As low as 1 624,05 Ft - Hamarosan készletenAromandise
Fűszeres virágok palacsintákhoz és süteményekhez
35 G1 799,21 Ft As low as 1 727,24 Ft - Hamarosan készletenAromandise
Fűszer virágok "saláta boldogság"
20 G1 799,21 Ft As low as 1 727,24 Ft - Hamarosan készletenAromandise
„jó hangulat” fűszeres virágok
25 G1 799,21 Ft As low as 1 727,24 Ft
A fűszerek növényi eredetű fűszerezők, amelyeket hagyományosan az élelmiszerek tartósítására használtak. Különböző típusú fűszerek léteznek, amelyeket különböző aromás növények leveleiből, magvaiból vagy kérgéből nyernek ki, érdekes egészségügyi tulajdonságokkal, amelyek különleges ízt adnak receptjeidnek. Ismerd meg őket!
Fűszertípusok
A fűszertípusok változatossága olyan széles, mint a növényvilág. Egyrészt vannak a édes fűszerek, mint a fahéj, a vanília vagy a szerecsendió, amelyeket sokat használnak cukrászatban, de néhány keleti ihletésű étel elkészítéséhez is.
Keletről érkeznek a csípős fűszerek, kezdve a borssal (fehér, fekete, cayenne-i, rózsabors...) és folytatva a paprikával, a chilivel vagy a csilipaprikával. Ezzel szemben a aromás fűszerek ízt adnak az ételeknek, és sok esetben a só helyettesítői. Ide tartoznak nagyon népszerű fűszerek, mint a fokhagyma, a petrezselyem, a menta vagy a mustár, de egészséges, egzotikus eredetű fűszerek is, mint a kurkuma vagy a gyömbér.
Kevésbé ismertek, de szintén gyakran használtak a konyhában a keserű fűszerek, mint a szezámmag vagy a kardamom, amelyeket erős ízük miatt mértékkel kell használni.
Fűszerkeverékek
A fűszerkeverékek fűszerek és gyógynövények kombinációi, amelyeket a konyhában használnak, és nagyon népszerűek bizonyos országokban. A legismertebbek a curry (bors, kurkuma, koriander és kömény) és a garam masala (bors, kömény, koriander, kardamom, szegfűszeg, babérlevél, fahéj stb.). Bár sok más is létezik, mint a japán shichimi, a kínai öt fűszer por, a marokkói Ras El Hanout... Próbáld ki, hogy hozzáadod a receptjeidhez, meglátod!
Spokojení zákazníci
136 627 értékelés alapján
Ha nem látod, ellenőrizd a spam mappát, előfordulhat, hogy oda került.