Szürke kerámia erjesztőedény 3 l
Leírás
3 literes kerámia erjesztő edény vagy üveg, két félkör alakú kővel.
Javallat
Kifejezetten úgy tervezett befőttesüveg, hogy lehetővé tegye az erjedés során keletkező gázok távozását, miközben megakadályozza a levegő bejutását az üveg belsejébe. Otthoni biztonságos és egyszerű fermentáláshoz, hogy olyan erjesztett ételeket készíthessünk, mint a savanyú káposzta, kimcsi és más savanyúságok vagy "pickles".
Mindenféle zöldség fermentálható benne, ez az üveg hagyományosan a savanyú káposzta készítéséhez ismert. Az otthoni fermentálás biztosítja számunkra a kiváló minőségű, friss probiotikumokat, amelyek nagyban hozzájárulnak mikrobiotánk egészségéhez, ezáltal bélrendszerünk egészségéhez.
A savanyú káposzta elkészítéséhez nagyon hasznos a káposzta torzsa eltávolító és a hárompengés mandolin. Az üveg méretének köszönhetően egy vagy két közepes méretű káposzta (1,2-3 kg) is fermentálható benne.
Hogyan zajlik a fermentáció a fermentáló üvegben
A fermentáló üveget úgy tervezték, hogy ideális környezetet teremtsen az anaerob fermentációhoz. Ez a fermentáció akkor megy végbe, amikor a tejsavbaktériumok elszaporodnak az ideális környezetben: megfelelő nedvesség, sótartalom és oxigénmentesség mellett. Ez úgy érhető el, hogy a zöldségeket sós lében az üvegbe tesszük, majd a súlyként szolgáló kővel lenyomjuk, így nem marad levegő a zöldségek között, és nem tudnak a felszínre emelkedni. Az üveg lezárásakor a fedél egy vájatba vagy csatornába illeszkedik, ahová vizet öntünk. Ez a rendszer akadályt képez az üveg belseje és külseje között, szelepként működik, amely lehetővé teszi az erjedés során keletkező gázok (CO2) távozását, miközben megakadályozza a levegő bejutását az üvegbe.
A fermentáló üvegnek két füle van, hogy kényelmesen lehessen szállítani, és két kerámia követ tartalmaz, amelyekkel a zöldségeket a megtöltés után le lehet nyomni és préselni. A rétegenkénti hatékony és kényelmes lenyomáshoz fa nyomórúd használata ajánlott.
Ez a fermentáló üveg ugyanazt a rendszert használja, mint a Mortier Pilon fermentáló üvegek, amelyek abban különböznek, hogy milyen anyag érintkezik az élelmiszerrel. A Mortier Pilon üvegeknél az anyag üveg, míg ennél a fermentáló üvegnél ólommentes kerámia. Mindkét üveg nem juttat toxikus anyagokat az ételekbe.
- Toxikus anyagtól mentes kerámia.
- Űrtartalom: 3 liter.
- A mellékelt súlyok vagy kövek kerámiából készültek.
- Nem alkalmas mosogatógépben való tisztításra.
- Magasság fedél nélkül: 22,5 cm; fedéllel: 26,5 cm.
- Súly: 3,4 kg.
- Átmérő: 19 cm.
Alkalmazás módja
- Előzetes tisztítás: távolítsa el a port, a szennyeződéseket vagy az előző erjesztés maradványait bő vízzel, mind az üvegről, mind a fedélről. Hagyja levegőn megszáradni. Az üveg és a fedél anyaga lehetővé teszi az egyszerű tisztítást, mivel nem szívja fel a vizet, így megakadályozza a mikroorganizmusok felszaporodását a felületén, amelyek megváltoztathatják a savanyúságok ízét.
- Helyezze a zöldségeket az üvegbe, minden réteget egy nyomórúddal tömörítve, ügyelve arra, hogy a zöldségek saját levével és/vagy fedőlével teljesen ellepje őket, és hagyjon 4–6 cm szabad helyet a tetején.
- Helyezze a két préskövet a zöldségek tetejére, majd zárja le a fedéllel.
- Töltsön vizet a fedél peremén található vájatba, amely tömítőgátként szolgál. Szükség szerint töltse újra, hogy az erjedés során soha ne maradjon víz nélkül.
- Az erjesztési időt a recept szerint határozza meg, majd a folyamat végén élvezze saját készítésű savanyúságait.
Szürke kerámia erjesztőedény 3 l összetétele
Kerámia
Ez az információ változhat. Nézze meg a termék csomagolását.
-
Ehhez a termékhez még nincs kérdés.
Kérdések és válaszok
Tegyél fel kérdést a termékről, és választ kapsz a hatalmas Naturlovers közösségtől.
Ha nem látod, ellenőrizd a spam mappát, előfordulhat, hogy oda került.