Szürke kerámia erjesztőedény 5 l
Leírás
5 literes kerámia erjesztőedény vagy -üveg, két félkör alakú kővel.
Javallat
Kifejezetten úgy tervezett befőttesüveg, hogy lehetővé tegye az erjedés során keletkező gázok távozását, ugyanakkor megakadályozza a levegő bejutását az edény belsejébe. Biztonságos és egyszerű otthoni fermentáláshoz, olyan fermentált élelmiszerek elkészítéséhez, mint a savanyú káposzta, kimchi és más savanyúságok vagy „pickles”.
Mindenféle zöldség fermentálható benne, ez az üveg a savanyú káposzta hagyományos elkészítéséhez ismert. Az otthoni fermentálás biztosítja, hogy kiváló minőségű, friss probiotikumokhoz jussunk, amelyek nagyban hozzájárulnak mikrobiotánk és ezáltal bélrendszerünk egészségének fenntartásához.
Savanyú káposzta készítéséhez nagyon hasznos a káposztacsutka-eltávolító és a hárompengés mandolin a zöldség előkészítésének megkönnyítésére. Ebben az üvegben 3-4 közepes méretű káposzta (4-7 kg) fermentálható.
Hogyan zajlik a fermentáció a fermentáló edényben
A fermentáló edényt úgy tervezték, hogy ideális környezetet teremtsen az anaerob fermentációhoz. Ez az erjedés akkor következik be, amikor a tejsavbaktériumok elszaporodnak az ideális környezet – megfelelő nedvesség, sótartalom és oxigénmentesség – biztosításával. Ez úgy érhető el, hogy a zöldségeket sós lével töltjük fel és kővel lenyomjuk, amely súlyként szolgál, megakadályozza a levegő jelenlétét az ételek között, és nem engedi, hogy a zöldségek a felszínre emelkedjenek. Az edény lezárásakor a fedél egy vájatba vagy csatornába illeszkedik, ahová vizet öntünk. Ez a rendszer gátat képez az edény belseje és külseje között, szelepként működik: lehetővé teszi a fermentáció során keletkező gázok (CO2) távozását, miközben nem engedi be a levegőt az üveg belsejébe.
A fermentáló edény két fogantyúval rendelkezik a kényelmes szállítás érdekében, és két kerámia követ tartalmaz, amelyekkel a zöldségeket a befőttesüveg megtöltése után le lehet nyomni. A rétegenkénti hatékony és kényelmes lenyomáshoz fa nyomórúd használata ajánlott.
Ez a fermentáló edény ugyanazt a rendszert használja, mint a Mortier Pilon fermentáló üvegek, amelyek az élelmiszerrel érintkező anyagban különböznek. A Mortier Pilon üvegekben az anyag üveg, míg ez a fermentáló edény nehézfémmentes kerámiából készült. Mindkét edény nem bocsát ki toxikus anyagokat az élelmiszerbe.
- Toxikus anyagoktól mentes kerámia.
- Kapacitása 5 liter.
- A mellékelt súlyok vagy kövek kerámiából készültek.
- Nem alkalmas mosogatógépben való tisztításra.
- Magasság fedél nélkül: 26,5 cm; Fedéllel: 31,5 cm.
- Súly: 5,5 kg.
- Átmérő: 24 cm.
Alkalmazás módja
- Előzetes tisztítás: távolítsa el a port, a szennyeződéseket vagy az előző erjesztés maradványait bő vízzel mind az üvegről, mind a fedőről. Hagyja levegőn megszáradni. Az üveg és a fedél anyaga lehetővé teszi az egyszerű tisztítást, mivel nem szívja fel a vizet, így megakadályozza a mikroorganizmusok felszaporodását a felületén, amelyek megváltoztathatják a savanyúságok ízét.
- Helyezze a zöldségeket az üvegbe, minden réteget nyomjon le egy nyomórúddal, ügyelve arra, hogy a zöldségek saját leve vagy a fedőlé teljesen ellepje őket, és hagyjon 4–6 cm szabad helyet a tetején.
- Helyezze a két préskövet a zöldségek tetejére, majd zárja le a fedéllel.
- Öntsön vizet a fedél hornyába, amely tömítőgátként szolgál. Szükség esetén töltse fel újra, hogy az erjedési folyamat során ne maradjon víz nélkül.
- Az előírt ideig hagyja erjedni a recept szerint, majd az eljárás végén élvezze saját savanyúságait.
Szürke kerámia erjesztőedény 5 l összetétele
Kerámia
Ez az információ változhat. Kérjük, ellenőrizze a termék csomagolását.
-
Ehhez a termékhez még nincs kérdés.
Kérdések és válaszok
Tegyél fel kérdést a termékről, és választ kapsz a hatalmas Naturlovers közösségtől.
Ha nem látod, ellenőrizd a spam mappát, előfordulhat, hogy oda került.