Szürke kerámia fermentáló edény 2 l
Leírás
2 literes űrtartalmú kerámia erjesztő edény vagy üveg, két félkör alakú kővel.
Javallat
Kifejezetten úgy tervezett befőttesüveg, hogy lehetővé tegye az erjedés során keletkező gázok távozását, miközben megakadályozza a levegő bejutását az edény belsejébe. Biztonságos és egyszerű otthoni fermentáláshoz, hogy olyan fermentált ételeket készíthessen, mint a savanyúkáposzta, a kimcsi vagy más savanyúságok, "pickles".
Mindenféle zöldség fermentálható benne, ez az üveg pedig hagyományosan a savanyúkáposzta készítéséhez ismert. Az otthoni fermentálás biztosítja, hogy kiváló minőségű, friss probiotikumokat fogyaszthatunk, amelyek nagyban hozzájárulnak mikrobiotánk és ezzel bélrendszerünk egészségének megőrzéséhez.
Savanyúkáposzta készítéséhez nagyon hasznos a káposztatorzsa-eltávolító és a hárompengés mandolin. Ezzel az üveggel két kisebb vagy egy nagyobb fej káposzta (1,5 kg) is fermentálható.
Hogyan zajlik a fermentáció a fermentáló edényben
A fermentáló edényt úgy tervezték, hogy ideális környezetet teremtsen az anaerob erjedéshez. Ez az erjedés akkor megy végbe, amikor a tejsavbaktériumok elszaporodnak az ideális környezet – nedvesség, sótartalom és oxigénhiány – biztosításával. Ez úgy érhető el, hogy a zöldségeket sós lében helyezzük az edénybe, majd a súlyként szolgáló kővel lenyomjuk őket, hogy ne maradjon levegő az étel között, és ne emelkedjenek a felszínre. Az edény lezárásakor a fedél egy vájatba vagy csatornába illeszkedik, ahová vizet öntünk. Ez a rendszer gátat képez az edény belseje és külseje között, szelepként működik, amely lehetővé teszi az erjedés során keletkező gázok (CO2) távozását, miközben a levegő nem jut be az üvegbe.
A fermentáló edény két fogantyúval rendelkezik a kényelmes szállítás érdekében, és két kerámia követ tartalmaz, amelyekkel a zöldségeket a befőttesüveg megtöltése után lenyomhatjuk. A rétegek hatékony és kényelmes lenyomásához fa nyomórúd használata ajánlott.
Ez a fermentáló edény ugyanazt a rendszert alkalmazza, mint a Mortier Pilon fermentáló üvegek, amelyek abban különböznek, hogy más anyag érintkezik az étellel. A Mortier Pilon üvegekben az anyag üveg, míg ez a fermentáló edény nehézfémmentes kerámiából készült. Mindkét edény nem juttat toxikus anyagokat az ételekbe.
- Toxikus anyagoktól mentes kerámia.
- 2 liter űrtartalom.
- A mellékelt súlyok vagy kövek kerámiából készültek.
- Nem mosogatógépben mosható.
- Magasság fedél nélkül: 15,5 cm; Fedéllel: 19,5 cm.
- Tömeg: 2 kg.
- Átmérő: 14 cm.
Alkalmazás módja
- Előzetes tisztítás: távolítsa el a port, a szennyeződéseket vagy az előző erjesztés maradványait bő vízzel mind az üvegről, mind a fedélről. Hagyja levegőn megszáradni. Az üveg és a fedél anyaga lehetővé teszi az egyszerű tisztítást, mivel nem szívja magába a vizet, így megakadályozza a mikroorganizmusok felszaporodását a felületén, amelyek megváltoztathatják a savanyúságok ízét.
- Helyezze a zöldségeket az üvegbe, minden réteget egy nyomórúd segítségével nyomkodjon le, ügyelve arra, hogy a zöldségek saját leve vagy fedőlé teljesen ellepje őket, és hagyjon 4–6 cm szabad helyet a tetején.
- Helyezze a két leszorító követ a zöldségek tetejére, majd zárja le a fedéllel.
- Öntsön vizet a fedél peremén lévő vájatba, amely tömítő gátként szolgál. Szükség szerint töltse utána, hogy az erjedés folyamata alatt ne maradjon víz nélkül.
- Hagyja erjedni a receptnek megfelelő ideig, majd a folyamat végén élvezze saját savanyúságait.
Szürke kerámia fermentáló edény 2 l összetétele
Kerámia
Ez az információ változhat. Nézze meg a termék csomagolását.
-
Ehhez a termékhez még nincs kérdés.
Kérdések és válaszok
Tegyél fel kérdést a termékről, és választ kapsz a hatalmas Naturlovers közösségtől.
Ha nem látod, ellenőrizd a spam mappát, előfordulhat, hogy oda került.