Zöld kerámia erjesztőedény 10 l
-
Egy szuper és olcsó termék papíron, de sajnos darabokban szállították!! kár. gyorsan visszatérítették a pénzem, de a csomagolás és a szállítás módja nem volt megfelelő az ilyen törékeny típusú cikkhez.
Un produit super et pas cher sur le papier mais malheureusement livré en morceaux !! Dommage. J'ai été très vite remboursé mais l'emballage et le mode de transport n'était pas adapté à ce type d'article très fragile.
Fordítva innen: naturitas.fr
Eredeti megtekintése -
Minden nagyon jól ment.
Tout c'est très bien passé.
Fordítva innen: naturitas.fr
Eredeti megtekintése -
Rendkívül gyors szállítás és megfelel a megrendelésemnek. már csak a fermentációt kell elkezdenem.
Expédition extrêmement rapide et conforme à ma commande. Il ne me reste plus qu'a commencer la fermentation
Fordítva innen: naturitas.fr
Eredeti megtekintése -
Nagyon jó termék, nagyon jó kivitel.
Très bon produit, très bonne finition.
Fordítva innen: naturitas.fr
Eredeti megtekintése -
Jó anyag és kivitelezés. elkezdtem különböző zöldségek erjesztésére használni, és nagyszerű eredményt ad! ajánlott.
Buen material y acabados. Lo he empezado a usar para fermentar diferentes tipos de verduras y salen genial! Recomendable.
Fordítva innen: naturitas.es
Eredeti megtekintése
Zöld kerámia erjesztőedény 10 l értékelés
Alapja 5 értékelések
-
5 csillag4
-
4 csillag0
-
3 csillag0
-
2 csillag1
-
1 csillag0
Leírás
10 literes kerámia erjesztőedény vagy -üveg, két félkör alakú kővel.
Javallat
Kifejezetten úgy tervezett edény, amely lehetővé teszi az erjedés során keletkező gázok távozását, miközben megakadályozza a levegő bejutását a belsejébe. Biztonságos és egyszerű házi fermentáláshoz, olyan erjesztett élelmiszerek előállításához, mint a savanyú káposzta, kimchi és más savanyúságok vagy „pickles”.
Mindenféle zöldség fermentálható benne, ez az edény pedig hagyományosan a savanyú káposzta készítéséhez ismert. Az otthoni fermentálás biztosítja, hogy kiváló minőségű, friss probiotikumokhoz jussunk, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak a mikrobiotánk egészségéhez, ezáltal a bélrendszerünk egészségéhez is.
Savanyú káposzta készítéséhez nagyon hasznos a káposztatorzsa-eltávolító és a 3 pengés mandolin. Ennek az edénynek a méretével 6-8 közepes méretű káposzta (10 kg) fermentálható.
Hogyan zajlik az erjedés a fermentáló edényben
A fermentáló edényt úgy tervezték, hogy ideális környezetet teremtsen az anaerob erjedéshez. Ez az erjedés akkor következik be, amikor a tejsavbaktériumok elszaporodnak az ideális környezet – nedvesség, sótartalom és oxigénhiány – biztosításával. Ez úgy érhető el, hogy a zöldségeket a sós lével együtt az edénybe tesszük, majd a súlyként szolgáló kővel lenyomjuk, amely megakadályozza, hogy levegő maradjon az ételek között, és azt is, hogy a zöldségek felemelkedjenek a felszínre. Az edény lezárásakor a fedél egy vájatba vagy csatornába illeszkedik, ahová vizet töltenek. Ez a rendszer gátat képez az edény belseje és külseje között, szelepként működik, amely lehetővé teszi az erjedés során keletkező gázok (CO2) távozását, miközben nem engedi be a levegőt az edény belsejébe.
A fermentáló edény két fogantyúval rendelkezik a kényelmes szállítás érdekében, és két kerámiakövet tartalmaz, amelyekkel a zöldségeket a megtöltés után lenyomhatjuk és préselhetjük. A rétegek hatékony és kényelmes lenyomásához ajánlott egy fa nyomórúd használata.
Ez a fermentáló edény ugyanazt a rendszert használja, mint a Mortier Pilon fermentáló edényei, amelyek abban különböznek, hogy az élelmiszerrel érintkező anyag más. A Mortier Pilon edényeknél ez az anyag üveg, míg ennél a fermentáló edénynél nehézfémmentes kerámia. Mindkét edény nem juttat toxikus anyagokat az élelmiszerbe.
- Toxikus anyagoktól mentes kerámia.
- Űrtartalom: 10 liter.
- A mellékelt súlyok vagy kövek kerámiából készültek.
- Nem alkalmas mosogatógépben való tisztításra.
- Magasság fedél nélkül: 31,5 cm; Fedéllel: 37,5 cm.
- Súly: 7,3 kg.
- Átmérő: 28 cm.
Alkalmazás módja
- Előzetes tisztítás: távolítsa el a port, a szennyeződéseket vagy az előző erjesztés maradványait bő vízzel mind az üvegről, mind a fedélről. Hagyja levegőn megszáradni. Az üveg és a fedél anyaga lehetővé teszi az egyszerű tisztítást, mivel nem szívja magába a vizet, így megakadályozza a mikroorganizmusok felszínén való elszaporodását, amelyek megváltoztathatnák a savanyúságok ízét.
- Helyezze a zöldségeket az üvegbe, minden réteget nyomjon le egy nyomórúddal, ügyelve arra, hogy a zöldségek saját leve vagy a fedőlé teljesen ellepje őket, és hagyjon 4–6 cm szabad helyet a tetején.
- Helyezze a két préselő követ a zöldségek tetejére, majd zárja le a fedéllel.
- Öntsön vizet a fedél illesztékén található vájatba, amely tömítőgátként szolgál. Annyiszor töltse újra, ahányszor szükséges, hogy a fermentáció során ne maradjon víz nélkül.
- Hagyja erjedni a receptnek megfelelő ideig, majd a folyamat végén élvezze saját savanyúságait.
Zöld kerámia erjesztőedény 10 l összetétele
Kerámia
Ez az információ változhat. Nézze meg a termék csomagolását.
-
Ehhez a termékhez még nincs kérdés.
Kérdések és válaszok
Tegyél fel kérdést a termékről, és választ kapsz a hatalmas Naturlovers közösségtől.
Ha nem látod, ellenőrizd a spam mappát, előfordulhat, hogy oda került.