Fehér kerámia erjesztőedény 10 l
-
Káposztát, uborkát és paradicsomot savanyítottam
He encurtido col, pepinos y tomates
Fordítva innen: naturitas.es
Eredeti megtekintése -
Problémánk volt az első 10 literes edénnyel, de azt a cég azonnal kérdés nélkül kicserélte egy újra és tökéletesre! még szerencse, hogy nem a visszatérítés lehetőségét választottam! zöldségek erjesztésére használjuk.
Tivemos um problema com a primeira panela de 10 litros, mas foi imediatamente substituída sem qualquer pergunta pela empresa por uma nova e perfeita! Ainda bem que não optei pela opção de reembolso! Utilizamo-lo para a fermentação de legumes.
Fordítva innen: naturitas.pt
Eredeti megtekintése -
A termék egy 5 cm-es repedéssel érkezett az edény alján, ezért már nem volt vízálló.
viszont a naturitas teljes mértékben és nagyon gyorsan visszatérítette az árát.
5 csillagot adok a naturitas -nak!Produit arrivé avec une fissure de 5 cm au fond du récipient, donc plus étanche. En revanche, Naturitas m'a remboursé intégralement et très rapidement. Je met 5 étoiles à Naturitas !
Fordítva innen: naturitas.fr
Eredeti megtekintése
Fehér kerámia erjesztőedény 10 l értékelés
Alapja 3 értékelések
-
5 csillag2
-
4 csillag0
-
3 csillag0
-
2 csillag1
-
1 csillag0
Leírás
10 L-es kerámia erjesztőedény vagy üveg, két félkör alakú kővel.
Javallat
Különösen úgy tervezett üveg, amely lehetővé teszi az erjedés során keletkező gázok távozását, és megakadályozza a levegő bejutását a belsejébe. Otthoni biztonságos és egyszerű fermentáláshoz, például savanyú káposzta, kimcsi és más savanyúságok vagy "pickles" elkészítéséhez.
Bármilyen zöldség fermentálható benne, és ez az üveg hagyományosan a savanyú káposzta készítéséhez ismert. Az otthoni fermentálás biztosítja, hogy magas minőségű, friss probiotikumok állnak rendelkezésre, amelyek fontos szerepet játszanak a mikrobiota egészségének fenntartásában, ezáltal a bélrendszer egészségének megőrzésében.
A savanyú káposzta elkészítéséhez nagyon hasznos a káposzta magház eltávolító és a három pengés mandolin. Ezzel az üveg méretével 6-8 közepes méretű káposzta (10 kg) fermentálható.
Hogyan zajlik az erjedés a fermentáló üvegben
A fermentáló üveg úgy van kialakítva, hogy ideális környezetet teremtsen az anaerob erjedéshez. Ez az erjedés a tejsavbaktériumok elszaporodásával történik, amelyek számára ideális páratartalmat, sótartalmat és oxigénmentes környezetet biztosít. Ez úgy érhető el, hogy a zöldségeket sós lével együtt tesszük az üvegbe, majd egy súlyként szolgáló kővel lenyomjuk, amely megakadályozza a levegő beszorulását az élelmiszerek közé, és megakadályozza, hogy azok feljussanak a felszínre. Az üveg lezárásakor a fedél egy vájatba vagy csatornába illeszkedik, amelybe vizet tesznek. Ez a rendszer gátat képez az üveg belseje és külseje között, szelepként működve lehetővé teszi az erjedés során keletkező gázok (CO2) távozását anélkül, hogy levegő jutna be az üvegbe.
A fermentáló üvegen két fogantyú található a kényelmes szállításhoz, és két kerámia súlyt tartalmaz, amelyekkel a zöldségeket lenyomhatjuk az üveg megtöltése után. A rétegenkénti hatékony és kényelmes préseléshez ajánlott fa préselő rúdat használni.
Ez a fermentáló üveg ugyanazt a rendszert használja, mint a Mortier Pilon fermentáló edények, amelyek a tárolóanyagban különböznek. A Mortier Pilon edények üvegből készülnek, míg ez a fermentáló üveg nehézfémektől mentes kerámiából. Mindkét edény nem bocsát ki toxikus anyagokat az élelmiszerekbe.
- Toxikus anyagoktól mentes kerámia.
- 10 literes kapacitás.
- A súlyok vagy kövek kerámiából készülnek.
- Nem alkalmas mosogatógépbe.
- Magasság tető nélkül: 31,5 cm; tetővel: 37,5 cm.
- Súly: 7,3 kg.
- Átmérő: 28 cm.
Alkalmazás módja
- Előzetes tisztítás: távolítsa el a port, szennyeződéseket vagy az előző erjedés maradványait bőséges vízzel mind az üvegben, mind a fedélben. Hagyja levegőn megszáradni. Az üveg és a fedél anyaga könnyű tisztítást tesz lehetővé, mivel nem szívja fel a vizet, így megakadályozza a mikroorganizmusok elszaporodását a felületén, amelyek megváltoztathatnák a savanyúság ízét.
- Helyezze a zöldségeket az üvegbe, minden réteget egy nyomórúd segítségével nyomkodva, ügyelve arra, hogy a zöldségek saját levével és/vagy fedőfolyadékkal le legyenek fedve, és hagyjon 4-6 cm szabad helyet a tetején.
- Helyezze a két préskővet a zöldségek tetejére, majd zárja le a fedelet.
- Tegyen vizet a fedél peremébe, amely záró gátként szolgál. Töltse fel annyiszor, amennyiszer szükséges, hogy az erjedési folyamat során ne fogyjon el a víz.
- Hagyja erjedni a recept szerint meghatározott ideig, majd az erjedési folyamat befejezése után élvezze saját készítésű savanyúságait.
Fehér kerámia erjesztőedény 10 l összetétele
Kerámia
Ez az információ változhat. Kérjük, ellenőrizze a termék csomagolását.
-
Ehhez a termékhez még nincs kérdés.
Kérdések és válaszok
Tegyél fel kérdést a termékről, és választ kapsz a hatalmas Naturlovers közösségtől.
Ha nem látod, ellenőrizd a spam mappát, előfordulhat, hogy oda került.