Tej kefir eco szárított granulátumok
Spórolj ezekkel a csomagokkal
-
Biztonságos fizetés a következő módon:
-
Terméktulajdonságok
-
Bio
-
Természetes kefir készítése otthon
Para hacer kefir natural en casa
Fordítva innen: naturitas.es
Eredeti megtekintése -
Mindent szeretek. jó minőség.
Me gusta todo Buena calidad
Fordítva innen: naturitas.es
Eredeti megtekintése -
Nem működnek, már 2 hete próbálom újraaktiválni őket, és csak naponta tejet dobok ki. várom, hogy kapjak valamilyen megoldást.
No sirven, llevo 2 semanas intentando reactivarlos y lo único que hago es tirar leche cada día. Estoy a la espera de que me den alguna solución.
Fordítva innen: naturitas.es
Eredeti megtekintése -
Számomra csalódás volt, nem tervezek önöktől vásárolni.
Para mí ha salido un engaño, no pienso comprar con ustedes
Fordítva innen: naturitas.es
Eredeti megtekintése -
Granulátumok nem túl savas tejhez
Granulos para leche no muy ácidas
Fordítva innen: naturitas.es
Eredeti megtekintése
Tej kefir eco szárított granulátumok értékelés
Alapja 5 értékelések
-
5 csillag3
-
4 csillag0
-
3 csillag0
-
2 csillag0
-
1 csillag2
Leírás
A Kefirko tejkefir Eco dehidratált granulátumai elegendő mennyiséget tartalmaznak 600 ml tejkefir elkészítéséhez (kis edény).
- A dehidratált granulátumok eltarthatósági ideje 12 hónap.
- Minden csomagon feltüntetik a maximális időpontot, ameddig a granulátumok dehidratált állapotban maradhatnak.
- Valamennyi granulátumhoz mellékelik az aktiválási/használati útmutatót.
A tejkefir egy finom, probiotikumokban gazdag ital, amely tejet és kefirgombát felhasználva készül. Egyszerűen csak hozzá kell adni a tejhez a tejkefir gombákat egy befőttesüvegben, és a fermentációs folyamat magától végbemegy, melynek eredménye egy gazdag, finom és egészséges tejkefir. Fogyaszthatod natúran vagy felhasználhatod smoothie-k, turmixok, fagylaltok, piskóták, saláták, torták, kekszek, sütemények, pudingok, palacsinták stb. hozzávalójaként. A tejkefir gombák újra és újra felhasználhatók, mivel ezek a kefir fermentálása során szaporodnak is.
Javallat
Tanácsok
-
A környezeti hőmérséklet nagyban befolyásolja az erjedés intenzitását. Téli hónapokban ajánlott a kefírt melegebb helyen erjeszteni (de ne közvetlen napfényen vagy más erős hőforrás közelében). Például a lakás legmelegebb pontján, vagy akár be is csomagolhatjuk az üveget egy takaróba. Emiatt a kefírszemcsék aktiválódási ideje akár egy hétnél is tovább tarthat. Ilyenkor többször kell cserélni a tejet, ahogy az utasításban is szerepel.
-
Ha azt tapasztaljuk, hogy a szemcsék egy darabot alkotnak, érdemes azokat kézzel óvatosan kisebb darabokra szedni; így a tej vitamin- és ásványianyag-felszívódása optimalizálódik, és az erjedési aktivitásuk is javul.
Hogyan aktiváljuk a kefírszemcséket?
- Öntsön egy kis mennyiségű szobahőmérsékletű tejet egy üvegedénybe, és adja hozzá a szárított szemcséket.
- Hagyja erjedni 24 órán át.
- Szűrje le a szemcséket, és öntse ki a tejet (ha a szemcsék eleinte kicsik, szükség lehet finomabb szűrőre, mint a beépített szűrő rései).
- Öblítse le a szemcséket klórmentes langyos vízzel, majd ismételje meg az első lépést.
- Cserélje a tejet 24 óránként, amíg el nem kezd erjedni a kefír.
- Amint elégedett a kefírrel, használjon több tejet az erjesztéshez.
Milyen tejet válasszunk a kefírszemcsék aktiválásához?
Kefír készítéséhez használhatunk tehén-, kecske-, juh- vagy növényi eredetű tejet is. Az aktiváláshoz azonban friss vagy pasztőrözött teljes tejet ajánlott választani.
Mennyi ideig tart a kefírszemcsék újraaktiválása?
Az aktiválási idő attól függ, mennyi ideig voltak a szemcsék étel nélkül. Általában 7–14 nap szükséges a tejkefír szemcsék aktiválásához.
- Amikor úgy dönt, hogy aktiválja a kefírszemcséket, helyezze őket langyos tejbe. Próbálja meg ugyanazt a tejet használni, mint korábban (tehén, juh, kecske). Cserélje a tejet 24 óránként, és gyengéden öblítse le a szemcséket NEM klóros vízzel tejcserekor. A szemcsék mosását a harmadik vagy negyedik nap után abbahagyhatja.
- Folytassa a tej cseréjét, amíg a szemcsék aktiválódnak, vagyis amíg kefírt kezdenek termelni. Ez nagyon gyorsan megtörténhet, de néha akár 2 hétig is eltarthat, ha a szemcséket hosszabb ideig tárolták.
Mit tegyünk, ha a kefírszemcsék kicsik, és eleinte nem nőnek?
Előfordul, hogy a kefírszemcsék eleinte kicsik, de emiatt nem kell aggódni, mert növekedni fognak, máskor pedig csak nagyobb szemcsék darabjai válnak le. A kicsi szemcsékkel sincs semmi gond, amíg jó kefírt készítenek. Ha attól tart, hogy elveszíti a szemcséket, próbálja meg műanyag hálós szűrőn átszűrni őket (fémmel ne érintkezzenek a kefírszemcsék), amíg meg nem nőnek.
Alkalmazás módja
- Ajánlott az elkészítés után azonnal elfogyasztani.
- Helyezd a kefirgombákat az üvegedénybe, és adj hozzá elegendő tejet – az első gyűrűig körülbelül egy adaghoz, a másodikig pedig két adaghoz elegendő mennyiséget.
- Csavard meg kissé az átlátszó fedelet, hogy a levegő keringhessen, ez segíti az erjedést. Hagyd szobahőmérsékleten állni körülbelül 24 órán át. Amikor a tartalom sűrűbbé válik, befejeződött az első erjedés.
- Az első erjesztési folyamat után ajánlott mindkét fedelet eltávolítani, és a keverővel óvatosan összekeverni a kefirt, ez megkönnyíti a kiöntést. A Kefirkót is megrázhatod, de előtte győződj meg arról, hogy mindkét fedelet szorosan lezártad.
- Miután mindent jól összekevertél, csavard vissza a szűrőt, és már tálalhatod is a kefiredet. A szűrőfedél úgy lett kialakítva, hogy a kefirgombák az edényben maradjanak, így elválasztva azokat a folyékony résztől.
Tárolási feltételek
Hűvös, száraz helyen tárolandó.
Összetevők
Szárított tej kefir granulátumok.
Ez az információ változhat. Nézze meg a termék csomagolását.
Tanúsítvány
SI-EKO-001
-
Ehhez a termékhez még nincs kérdés.
Kérdések és válaszok
Tegyél fel kérdést a termékről, és választ kapsz a hatalmas Naturlovers közösségtől.
Ha nem látod, ellenőrizd a spam mappát, előfordulhat, hogy oda került.