citromhéjpor
Terméktulajdonságok
-
Bio-eko
Leírás
Citromhéj Főzőpor. Szanszkritul „nimbu”-nak hívták, perzsául „limou”, arabul „laymun”, spanyolul „lima”, olaszul „limone”, mi pedig „citrom”-nak mondjuk, ami egészen más hangzású, valószínűleg két ugyanolyan családból származó gyümölcs összetévesztése miatt, amelyek ugyanabban az időben érkeztek Spanyolországból: a limone (a mi citromunk) és a cédrat (cédrat). Ezt egy nemrég felfedezett tény is megerősíti: az ókori görög híres bútorokat valószínűleg nem citromfából készítették, ahogy korábban hitték, hanem cédratfából.
Javallat
A cédrat egy „rituális” gyümölcs a zsidó vallásban. Spanyolországban a zsidó diaszpóra nagyon befolyásos volt a közigazgatásban, mert közvetítőként szolgált a keresztények és a muszlimok között, mivel egyedül ők beszélték mindkét közösség nyelvét. Így dolgoztak a cédrat spanyol éghajlathoz való honosításán, ami különleges citrusnövény-termesztési ismereteket gyökereztetett meg ebben az országban. Egy kis cédratfajtát összetéveszthettek a citrommal.
Összetevők
Citromhéj.
-
Ehhez a termékhez még nincs kérdés.
Kérdések és válaszok
Tegyél fel kérdést a termékről, és választ kapsz a hatalmas Naturlovers közösségtől.
Ha nem látod, ellenőrizd a spam mappát, előfordulhat, hogy oda került.