Bio pasztőrözés nélküli árpamiszó üvegben
Terméktulajdonságok
-
Vegán
-
Színezékmentes
-
Tartósítószer-mentes
-
Mesterséges ízesítők nélkül
-
Édesítőszerek nélkül
-
Hozzáadott cukor nélkül
-
Bio-eko
Leírás
Kiváló minőségű, pasztőrözés nélküli árpa misónkat gondosan, hagyományos recept alapján készítik, és cédrusfa hordókban érlelik.
Javallat
Más néven Mugi Miso, a vidéki Japán hagyományos misója. Ez a nagyszerű miso hagyományos módszerekkel készül, és teljesen érlelődik cédrusfa hordókban egy-két évig.
Intenzív és koncentrált ízt ad szószoknak, sült ételeknek, leveseknek és hüvelyeseknek. Kiváló misóleves is.
Mi az a miso?
Árpa misó előállításaA miso egy hagyományos japán alapélelmiszer és fermentált fűszer, amely különböző gabonafélékből, de főként szójából és egy egyedi erjesztő kultúrából, a kojiból készül.
Christopher Dawson, a Clearspring alapítója, aki 18 évet élt Japánban, a misó minőségének szakértőjévé vált, és a Clearspring kínálata a legjobb hagyományos japán misók válogatása.
Minden hagyományos japán fermentált misót a legjobb bio alapanyagok (szója és teljes gabonák) főzésével készítenek, majd egy kojikultúrával (gabona vagy szója, amelyet az Aspergillus oryzae penészspóráival oltanak be), tengeri sóval és vízzel kevernek össze. Ezután természetes módon érlelik cédrusfa hordókban sok hónapig szobahőmérsékleten.
A koji enzimei, valamint a természetes élesztők és baktériumok fokozatosan lebontják a komplex gabonákat és babokat aminosavakra, zsírsavakra és könnyen emészthető egyszerű cukrokra. Az így keletkező miso gazdag és összetett ízekkel rendelkezik, gazdag umamival, az ötödik ízzel.
Alkalmazás módja
A miso só helyett használható ízesítésként levesek és pörköltek ízesítésére. Jól illik olyan összetevőkhöz, mint a gyömbér, fokhagyma, rizsecet, tahini, valamint citrusok héja és leve. Egy teáskanál miso körülbelül egy csésze folyadék ízesítésére alkalmas.
Oldja fel egy kevés vízben, és a főzés végén adja hozzá.
Tárolási feltételek
Általában a miso frissességének és minőségének megőrzéséhez a legjobb tárolási mód egy hűvös szekrény vagy a hűtőszekrény. Ez azonban az éghajlati viszonyoktól és a személyes preferenciáktól függ.
A magas hőmérséklet elősegíti a fokozott erjedést, ami bár nem káros, sötétíti a misó színét és megváltoztatja az ízét, továbbá nyomás felhalmozódásához vezethet a csomagoláson belül.
A miso élő termék, és a folyamatos erjedés miatt a tető kidomborodhat. Ennek ellenére fogyasztható probléma nélkül.
A levegőnek való kitettség ártalmatlan fehér élesztők megjelenését okozhatja. Egyszerűen távolítsa el a habot.
Összetevők
Egész Szójabab* (36%), Árpa* erjesztett (30%), tengeri só és víz.
*= Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.
Tápértéktáblázat
-
100 Gramm részére
-
Energiaérték153 Kcal
-
Zsírok / lipidek5.7 G
-
Telített zsírsavak3 G
-
Szénhidrátok12 G
-
Cukrok6.7 G
-
Fehérjék11 G
-
Só12.3 G
Specifikációk
-
Ehhez a termékhez még nincs kérdés.
Kérdések és válaszok
Tegyél fel kérdést a termékről, és választ kapsz a hatalmas Naturlovers közösségtől.
Ha nem látod, ellenőrizd a spam mappát, előfordulhat, hogy oda került.