Vörösbab (vesebab)
Spórolj ezekkel a csomagokkal
-
Biztonságos fizetés a következő módon:
-
Terméktulajdonságok
-
Gluténmentes
-
Bio-eko
Leírás
Vörös színükről és alakjukról kapták a nevüket, a vörös Kidney babok közös ősökkel rendelkeznek a fekete, pinto és fehér babokkal. Az európai felfedezők először Peruban fedezték fel ezt az ősi babot.
Javallat
Manapság továbbra is fontos részét képezik a dél-amerikai, közép-amerikai és karibi konyhának. A táplálkozási szakértők gyakran ajánlják a babot az egészséges étrend részeként magas tápértéke miatt. Más babfélékhez hasonlóan a vörös bab is fehérjeforrásnak számít.
Alkalmazás módja
Ajánlott egy éjszakára vízbe áztatni őket, az áztatóvizet kiönteni, majd jól lecsöpögtetni és leöblíteni, mielőtt új vizet adnánk hozzájuk. Ha erre nem volt ideje, forralja fel a babokat, majd egy idő után kapcsolja le a tűzhelyet, és hagyja őket ebben a vízben ázni körülbelül 3 órán át.
A titok az, hogy soha ne használja fel az áztatóvizet, mert ez a víz felszívja a főzés során eltávozó méreganyag egy részét.
A vörös babot jól meg kell főzni, eleinte nagy lángon, só nélkül, körülbelül 20 percig, közben habját leszedve, majd ezután csökkentheti a hőfokot, és addig főzze, amíg meg nem puhul. Az idő a választott főzési módszertől függően változik: másfél-két óra, vagy kuktában 20-30 perc.
Figyelmeztetések
Tartalmazhat dióféléket és szezámmagot nyomokban.
Összetevők
Vörös vesebab*
(*) Ökológiai gazdálkodásból származó.
Ez az információ változhat. Nézze meg a termék csomagolását.
Tanúsítvány
Es-eco-020-cvTápértéktáblázat
-
100 Gramm részére
-
Energiaérték317 Kcal
-
Zsírok / lipidek1.5 G
-
Telített zsírsavak0.2 G
-
Szénhidrátok40 G
-
Cukrok1.2 G
-
Élelmi rost23.4 G
-
Fehérjék24.2 G
-
Só0.03 G
Specifikációk
-
Ehhez a termékhez még nincs kérdés.
Kérdések és válaszok
Tegyél fel kérdést a termékről, és választ kapsz a hatalmas Naturlovers közösségtől.
Ha nem látod, ellenőrizd a spam mappát, előfordulhat, hogy oda került.