- Kategóriák

Bab
A bab a 16. században érkezett Európába, ahol a gasztronómiánk részévé vált, az amerikai kontinensről, pontosabban Közép- és Dél-Amerikából. A pillangósvirágúak családjába tartozik, és egyszerre tekintik zöldségnek és hüvelyesnek. Zöldségnek számít, amikor zöld, és hüvelyesnek, amikor száraz.
Főként kétféle zöldbabfajtát találunk; a laposakat, amelyek intenzívebb ízűek, és a vékony, kerek babokat, melyek enyhébb ízűek.
A bab a 16. században érkezett Európába, ahol a gasztronómiánk részévé vált, az amerikai kontinensről, pontosabban Közép- és Dél-Amerikából. A pillangósvirágúak családjába tartozik, és egyszerre tekintik zöldségnek és hüvelyesnek. Zöldségnek számít, amikor zöld, és hüvelyesnek, amikor száraz.
Főként kétféle zöldbabfajtát találunk; a laposakat, amelyek intenzívebb ízűek, és a vékony, kerek babokat, melyek enyhébb ízűek.
Szűrés szempont szerint
Rendezés szempontja
8 termék
8 termék
8 termék
A bab a 16. században érkezett Európába, ahol a gasztronómiánk részévé vált, az amerikai kontinensről, pontosabban Közép- és Dél-Amerikából. A pillangósvirágúak családjába tartozik, és egyszerre tekintik zöldségnek és hüvelyesnek. Zöldségnek számít, amikor zöld, és hüvelyesnek, amikor száraz.
Főként kétféle zöldbabfajtát találunk; a laposakat, amelyek intenzívebb ízűek, és a vékony, kerek babokat, melyek enyhébb ízűek.
A zöldbab tulajdonságai
Két fő zöldbabfajtát találunk; a laposakat, melyek intenzívebb ízűek, valamint a vékony és kerek babokat, melyek lágyabb ízűek.
Élelmiszer, amely magas víztartalommal rendelkezik (90%) és alacsony zsírtartalommal (0,6%), ezért alacsony kalóriatartalmú (35 kcal/100 g).
Szénhidrátokat, rostot, aminosavakat és kis mennyiségű fehérjét tartalmaz.
Gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban. Különösen gazdag A-, C-, K-vitaminokban és B-vitamin csoportban, mint a B1, B2, B3, B6, B9, valamint ásványi anyagokban, mint a molibdén, magnézium, vas, kálium, réz, kalcium és foszfor.
A zöldbab előnyei
- Kiváló antioxidáns, amely segít ellensúlyozni a szabad gyökök káros hatásait és lassítja a sejtek öregedését.
- Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és optimális szinten tartja az immunrendszerünket.
- Könnyen emészthető, segíti a bélműködés szabályozását, enyhíti a székrekedést és teltségérzetet biztosít.
- Hozzájárul a csontok fenntartásához, javítva a csontsűrűséget az érett korban.
- Támogatja a szív- és érrendszerünket, csökkenti a magas vérnyomást és védi a szívet.
- Szabályozza a cukor és a koleszterin szintjét, lassítva az ételek cukor felszívódását és elősegítve a koleszterin eltávolítását.
- Természetes vízhajtóként ismert, elősegíti a szervezetben a felesleges folyadék eltávolítását. Ezért ajánlott magas vérnyomás, köszvény, vesekő vagy húgyúti problémák, például hólyaghurut esetén.
- Alapvető a terhesség és a szoptatás alatti étrendekben, mivel táplálkozási hozzájárulása segít megelőzni a betegségeket és elősegíti a magzat fejlődését.
Spokojení zákazníci
4,53/5 - Kiváló
136 627 értékelés alapján
Ha nem látod, ellenőrizd a spam mappát, előfordulhat, hogy oda került.