
Növényi sajt
A növényi eredetű sajt alternatívája a hagyományos állati eredetű sajtnak, ideális vegán étrendet követők, tejérzékenyek vagy allergiások számára, illetve azoknak, akik csökkenteni szeretnék a magas koleszterintartalmú termékek fogyasztását.
Jelenleg számos növényi sajt létezik, gyakorlatilag minden ismert állati eredetű változatban és formátumban megtalálhatók; krémes, friss, roquefort, parmezán, camembert, gruyere, mozzarella, olvasztásra alkalmas, pizzához való, szeletelhető, kenhető stb.
Gazdag forrásai a vitaminoknak (E-, A-, B- és C-vitamin), ásványi anyagoknak, nyomelemeknek, rostoknak, szénhidrátoknak, egészséges zsíroknak, minőségi fehérjéknek, valamint erjesztett változataikban probiotikus baktériumoknak, amelyek hozzájárulnak a bélflóra és bélmikrobiota fenntartásához és javításához.
A növényi eredetű sajt alternatívája a hagyományos állati eredetű sajtnak, ideális vegán étrendet követők, tejérzékenyek vagy allergiások számára, illetve azoknak, akik csökkenteni szeretnék a magas koleszterintartalmú termékek fogyasztását.
Jelenleg számos növényi sajt létezik, gyakorlatilag minden ismert állati eredetű változatban és formátumban megtalálhatók; krémes, friss, roquefort, parmezán, camembert, gruyere, mozzarella, olvasztásra alkalmas, pizzához való, szeletelhető, kenhető stb.
Gazdag forrásai a vitaminoknak (E-, A-, B- és C-vitamin), ásványi anyagoknak, nyomelemeknek, rostoknak, szénhidrátoknak, egészséges zsíroknak, minőségi fehérjéknek, valamint erjesztett változataikban probiotikus baktériumoknak, amelyek hozzájárulnak a bélflóra és bélmikrobiota fenntartásához és javításához.
A növényi eredetű sajt alternatívája a hagyományos állati eredetű sajtnak, ideális vegán étrendet követők, tejérzékenyek vagy allergiások számára, illetve azoknak, akik csökkenteni szeretnék a magas koleszterintartalmú termékek fogyasztását.
Jelenleg számos növényi sajt létezik, gyakorlatilag minden ismert állati eredetű változatban és formátumban megtalálhatók; krémes, friss, roquefort, parmezán, camembert, gruyere, mozzarella, olvasztásra alkalmas, pizzához való, szeletelhető, kenhető stb.
Gazdag forrásai a vitaminoknak (E-, A-, B- és C-vitamin), ásványi anyagoknak, nyomelemeknek, rostoknak, szénhidrátoknak, egészséges zsíroknak, minőségi fehérjéknek, valamint erjesztett változataikban probiotikus baktériumoknak, amelyek hozzájárulnak a bélflóra és bélmikrobiota fenntartásához és javításához.
Hogyan készítsünk növényi sajtot
A növényi eredetű sajt különböző alapanyagokból készíthető.
A leggyakrabban használtak a diófélék (kesudió, dió, mandula…), a növényi zsírok (kókuszolaj, olívaolaj, napraforgóolaj…), a szójából készült termékek (tofu, szójatej vagy joghurt…) és a növényi italok (rizs, zab…).
Adhatunk hozzá keményítőket, általában tapiokát vagy burgonyát, agar-agart vagy emulgeálószereket, hogy állagot és rugalmasságot adjon.
Ízesítéshez citromot, almaecetet, rejuvelacot, kombuchát, erjesztőket és baktériumokat, valamint fűszereket, táplálékkovászt és ízesítőket vagy aromákat használnak, hogy egyedi ízt adjanak a készterméknek.
Növényi sajt vásárlása
A tápanyagminőség és az etikai egyensúly, amely kíséri, egyre inkább terjeszti a növényi eredetű sajt használatát nap mint nap.
Bár még mindig nehéz lehet megtalálni, hogy hol lehet megvásárolni, már több helyen is beszerezhető, nagyobb áruházakban, kis szaküzletekben és online értékesítésben is.
A Naturitas kiválasztotta a legjobb fajtákat és formátumokat, megkönnyítve ezzel a kiváló minőségű növényi sajt otthoni kényelmes vásárlását.
Spokojení zákazníci
136 627 értékelés alapján
Ha nem látod, ellenőrizd a spam mappát, előfordulhat, hogy oda került.