- Kategóriák
Bab
A bab az egyik leggyakrabban előforduló hüvelyes növény hagyományos étrendünkben.
Az első kép, ami a babra gondolva eszünkbe jut, biztosan a fazekakban vagy főzelékekben jelenik meg, amelyek annyira jellemzőek idősebb generációinkra, bár manapság egyre gyakoribb, hogy különböző hideg és meleg ételekhez adják hozzá, saláta formájában vagy köretként, pirítva azzal, amihez csak kedvünk van.
A bab az egyik leggyakrabban előforduló hüvelyes növény hagyományos étrendünkben.
Az első kép, ami a babra gondolva eszünkbe jut, biztosan a fazekakban vagy főzelékekben jelenik meg, amelyek annyira jellemzőek idősebb generációinkra, bár manapság egyre gyakoribb, hogy különböző hideg és meleg ételekhez adják hozzá, saláta formájában vagy köretként, pirítva azzal, amihez csak kedvünk van.
Szűrés szempont szerint
Rendezés szempontja
27 termék
27 termék
27 termék
A bab az egyik leggyakrabban előforduló hüvelyes növény hagyományos étrendünkben.
Az első kép, ami a babra gondolva eszünkbe jut, biztosan a fazekakban vagy főzelékekben jelenik meg, amelyek annyira jellemzőek idősebb generációinkra, bár manapság egyre gyakoribb, hogy különböző hideg és meleg ételekhez adják hozzá, saláta formájában vagy köretként, pirítva azzal, amihez csak kedvünk van.
A bab folyamatos jelenléte az évek során a különböző közösségek tipikus gasztronómiájában számos elnevezést eredményezett: fabes, frijoles, habichuelas, fabas, judías…
Nemcsak különböző elnevezéseik vannak, hanem nagy választékban is rendelkezésre állnak, régebben régiók szerint osztályozva, de jelenleg mindenki számára elérhetőek, mint például a fehér bab, a vasalt bab, a palmai bab, a fekete bab, a carilla bab, a foltos bab, a vörös bab stb.
A bab tulajdonságai
- Magas növényi fehérjetartalom.
- Szénhidrátokat biztosít.
- Magas vastartalom.
- B- és C-vitaminok.
- Magas rosttartalom.
- Gazdag ásványianyag-forrás, mint a nátrium, kálium, kalcium, magnézium és cink.
- Alacsony zsírtartalom és koleszterin.
A bab előnyei
A bab alacsony kalóriatartalmú, ezért ha megfelelően kombináljuk, nagyon jó választás alacsony kalóriatartalmú diétákban, amelyek testsúlycsökkentést céloznak. Emellett nagy telítettségérzetet okoz és képes blokkolni a szénhidrátok felszívódását a szervezetben.
Az alfa-amiláz inhibitorainak, valamint a magas vastartalomnak és alacsony zsírtartalomnak köszönhetően a bab nagyszerű szív- és érrendszeri egészségvédő. Segítenek fenntartani az optimális vércukorszintet, ellenőrizni a triglicerideket, serkenteni az anyagcserét és csökkenteni a koleszterinszintet a rostokkal együtt.
A bab által biztosított rost- és fehérjemennyiség elősegíti a bélmozgást, javítva a tranzitot és az emésztést.
Ezenkívül a bab természetes antioxidáns, amely segít és véd az UV-sugárzás okozta bőröregedés ellen.
Spokojení zákazníci
4,53/5 - Kiváló
136 627 értékelés alapján
Ha nem látod, ellenőrizd a spam mappát, előfordulhat, hogy oda került.