- Kategóriák

Bab
A bab az egyik leggyakrabban előforduló hüvelyes a hagyományos étrendünkben.
Az első kép, ami eszünkbe jut a babról, biztosan a nagyobbjaink jellegzetes fazekas vagy főtt ételes formája, bár manapság egyre gyakoribb, hogy különböző hideg vagy meleg ételekhez adják, salátaként vagy köretként, pirítva azzal, amihez csak kedvünk van.
A bab az egyik leggyakrabban előforduló hüvelyes a hagyományos étrendünkben.
Az első kép, ami eszünkbe jut a babról, biztosan a nagyobbjaink jellegzetes fazekas vagy főtt ételes formája, bár manapság egyre gyakoribb, hogy különböző hideg vagy meleg ételekhez adják, salátaként vagy köretként, pirítva azzal, amihez csak kedvünk van.
Szűrés szempont szerint
Rendezés szempontja
26 termék
26 termék
26 termék
A bab az egyik leggyakrabban előforduló hüvelyes a hagyományos étrendünkben.
Az első kép, ami eszünkbe jut a babról, biztosan a nagyobbjaink jellegzetes fazekas vagy főtt ételes formája, bár manapság egyre gyakoribb, hogy különböző hideg vagy meleg ételekhez adják, salátaként vagy köretként, pirítva azzal, amihez csak kedvünk van.
A bab folyamatos jelenléte az évek során a különböző közösségek hagyományos gasztronómiájában számos elnevezést eredményezett: fabes, frijoles, habichuelas, fabas, judías…
Nemcsak különböző elnevezéseik vannak, hanem nagy választékban állnak rendelkezésre, régen régiók szerint osztva, de ma már mindenki számára elérhetőek, mint például a fehér bab, a lapos bab, a palmai bab, a fekete bab, a carilla bab, a foltos bab, a vörös bab stb.
A bab tulajdonságai
- Magas növényi fehérjetartalom.
- Szénhidrátokat biztosít.
- Magas vastartalom.
- B és C vitaminok.
- Magas rosttartalom.
- Gazdag ásványi anyagokban, mint a nátrium, kálium, kalcium, magnézium és cink.
- Alacsony zsírtartalom és koleszterin.
A bab előnyei
A bab alacsony kalóriatartalmú, ezért ha megfelelően kombináljuk, nagyon jó választás a kalóriaszegény diétákban, amelyek a testsúly csökkentésére irányulnak. Ezenkívül nagy telítettségérzetet biztosít és képes blokkolni a szénhidrátok felszívódását a szervezetben.
Az alfa-amiláz gátlóinak, valamint a magas vastartalomnak és alacsony zsírtartalomnak köszönhetően a bab nagyszerű szív- és érrendszeri egészség szövetségese. Segítenek fenntartani az optimális vércukorszintet, szabályozzák a triglicerideket, serkentik az anyagcserét és csökkentik a koleszterinszintet a rostokkal együtt.
A bab által biztosított rost- és fehérjemennyiség elősegíti a bélmozgást, javítva a tranzitot és az emésztést.
Másrészt a bab természetes antioxidáns, amely segít és véd az UV-sugárzás okozta bőröregedés ellen.
Spokojení zákazníci
4,53/5 - Kiváló
136 627 értékelés alapján
Ha nem látod, ellenőrizd a spam mappát, előfordulhat, hogy oda került.